Recensioner

 

Recension gjord av Snusmumriken (från www.bokus.se)

Lite som att resa hemma i soffan

Jag hade turen att få ett exemplar av Kryddade resor i julas. För mig, där de tidigaste resminnena består av bamseklubben och charter till Mallorca ligger tanken på att resa ensam genom Sydostasien med endast en ryggsäck långt borta. Därför var det väldigt kul att få ta del av Heléns skildring av sina resor och dessutom hitta inspiration till riktigt god mat från de olika länderna.

Recepten är enkla att följa och det som är allra bäst är att jag faktiskt hittade varenda ingrediens på min lokala konsumbutik. Klockrent!

En perfekt bok för dig som (liksom jag) inte riktigt vågat göra en ”kryddad” resa ännu men ändå vill veta mer om hur det kan vara. Efter att ha läst boken kände jag att jag i någon mån hade rest genom länderna jag med, både tack vare resberättelserna och de fantastiskt fina bilderna som boken är fylld av. Dessutom var jag ganska hungrig och ressugen. Tipsen i slutet av boken om saker att tänka på om man själv vill resa på liknande sätt som Helén kändes bra för mig som inte vet så mycket om det.

Summa summarum: Köp den, läs den eller ge bort den i present till någon som är sugen på mat och/eller resor.

 

(Publicerad på bokus: 28 april 2014)