Räkcurry med kokta ägg

Räkcurry med kokta ägg

En mycket god räkcurry från södra Indiens västkust. De kokta äggen passar utmärkt till räkorna och den smakrika kokossåsen. En av mina stora favoriter!

Du behöver:

400 g skalade räkor

4 hårdkokta ägg

2 msk olja

1 finhackad rödlök

2 klyftor vitlök

1 msk finriven ingefära

1 msk malda korianderfrön

1 tsk malda fänkålsfrön

½ tsk gurkmeja

½ – 1 tsk chilipulver

2 finhackade tomater

1½ krm svartpeppar

1 tsk salt

1 tsk socker

2 dl kokosmjölk

 

Gör så här:

1. Koka äggen, skala dem och ställ dem åt sidan.

2. Finhacka rödlöken, skala och riv ingefäran fint.

3. Hetta upp olja i en wok eller gryta. Fräs lök, ingefära och pressad vitlök i 1-2 minuter. Tillsätt sedan de torra kryddorna; koriander, fänkål, gurkmeja, chilipulver och svartpeppar. Fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.

4. Finhacka tomaterna och rör ner bitarna i grytan.

5. Tillsätt kokosmjölk, socker och salt. Låt sjuda i ca 5 minuter, låt dock inte grytan koka.

6. Vänd slutligen ner de skalade räkorna och de kokta, skalade äggen.

7. Låt sjuda ytterligare ett par minuter så att grytan blir varm.

Servera med kokt ris och gärna tillsammans med någon grönsakscurry.