Kycklingwok från Kambodja

Kycklingwok från Kambodja

Kycklingwok-från-Kambodja-Recept

 

Du behöver: 

4 kycklingfiléer

3 msk olja

4 schalottenlökar

30 g grovriven ingefära

2 klyftor vitlök

2 tsk röd currypasta

2,5 msk fisksås

1 krm svartpeppar

1dl vatten

1 kruka koriander

 

Gör så här

1.S kär kycklingen i tunna strimlor.

2. Skala och hacka schalottenlöken fint, skala och riv ingefäran grovt, pressa vitlöken.

3.Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna.

4. Fräs schalottenlök, ingefära och vitlök tills löken fått lite färg. Lägg i kycklingbitarna och tillsätt fisksås och currypasta. Fräs ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt vatten och svartpeppar och fräs ytterligare några minuter till dess att kycklingköttet är vitt och klart.

5. Klipp ner färsk koriander och smaka av med mer fisksås om du önskar en tydligare sälta.

6. Servera med nykokt ris och någon grönsak.

 

Tips! Du kan även blanda ner grönsaker i själva woken. Prova t.ex. bitar av färsk broccoli, sockerärtor eller paprika.