Biffgryta med paprika och cashewnötter

Biffgryta med paprika och cashewnötter

Du behöver: 

500 g nötkött

1 gul lök

2 msk olja

1 grön paprika

3 vitlöksklyftor

1 röd chili

2 msk fisksås

1 msk soja

2 tsk socker

1 krm svartpeppar

1 dl naturella cashewnötter

3 dl vatten

 

Gör så här

1. Ansa och skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i klyftor.

2. Hetta upp olja i en gryta. Fräs köttet och löken i oljan under omrörning. Tillsätt fisksås, pressad vitlök, soja, svartpeppar och socker. Fräs i ytterligare några minuter.

3. Tillsätt vatten och låt grytan koka på svag värme.

4. Gör iordning chilin. Kärna ur den om du inte vill ha så stark gryta, behåll kärnorna om du tycker om stark mat. Hacka chilin och rör ner den i grytan. Tänk på att chili blir starkare ju längre grytan får koka.

5. Tvätta och kärna ur paprikan. Skär den i bitar. Lägg ner i grytan.

6. Låt grytan koka ytterligare 30-60 minuter. Tillsätt cashewnötterna när det återstår ca 10 min av koktiden. Smaka av med mer fisksås om du önskar mer sälta. Tillsätt mer vatten och lite redning om du önskar mer och tjockare sås.

Servera med kokt ris och grönsaker.