Biffcurry med tomat

Biffcurry med tomat

Du behöver: 

500 g nötkött

3 msk olja

1 rödlök

2 msk finriven ingefära

5 klyftor vitlök

2 tsk malda fänkålsfrön

1 ½ msk malda korianderfrön

½ tsk kanel

½ tsk kardemumma

1 krm svartpeppar

1 tsk salt

½-1 tsk chilipulver

1 tsk socker

3 finhackade tomater

½ dl tomatpuré

1 tärning köttbuljong

  

Gör så här

1. Ansa och skär köttet i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skala och finriv ingefäran.

2. Hetta upp olja i en gryta. Fräs rödlök, ingefära och pressad vitlök. Tillsätt mald eller mortlad fänkål, koriander och svartpeppar. Fräs någon minut under omrörning.

3. Lägg i köttbitarna lite åt gången. Tillsätt kanel, kardemumma, chilipulver, socker och salt. Tillsätt även vatten och buljongtärning. Låt småputtra en stund.

4. Skär tomaterna i små bitar. Blanda ner tomatbitar och tomatpurén i grytan. Låt sedan köttet småkoka i minst 45 minuter gärna längre. Köttet blir nämligen ännu mörare och mer smakrikt om det får koka länge.

Servera med ris och gärna tillsammans med någon grönsakscurry.

Denna rätt äts med fördel med fingrarna.